Botoks Nasıl Yapılır?
Özgüven ve başarının simgesi olarak görülen dış görünüm, Y ve Z kuşağındaki gençlerin algısının, estetik gerekliliğinden yana olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Sosyal medyada geçirilen sürenin uzamasına bağlı olarak kişilerin daha çok beğenilme ve güzel bir görünüme sahip olma isteği özellikle yüz gençleştirmede etkin bir yöntem olan botoks uygulamalarını karşımıza çıkarıyor.
Estetik dışında aşırı terleme, migren ağrıları, diş gıcırdatma gibi kas rahatsızları tedavilerinde de sıkça tercih edilen botoks uygulamalarını daha yakından incelemeye ne dersiniz? Senede 1000 kez aratılan bu işlemi, haydi gelin daha yakından öğrenelim. İşte birçok kişinin merak edip araştırdığı ‘Botoks nasıl yapılır?’ ve ‘Kimlere uygulanır?’, sorularının cevapları…
Botoks Nedir?
Yaşlanmaya bağlı olarak yüzümüzde belirginleşen, mimik kaslarının kasılması sonrasında oluşan kırışıklık ve çizgiler; Clostridum botulinum adlı bakteriden elde edilen botoks ile giderilebilmektedir. Botoks, sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimin durdurulmasını sağlayan bir toksin türüdür.
Botoks Nasıl Yapılır?
Yüz kaslarının bir süreliğine gevşetilip, kırışıklık ve ince çizgi oluşumunun durdurulmasını amaçlayan botoks uygulaması ile kas hücrelerinin kasılması önlenerek, kaslardaki sertleşme miktarı en aza indirgenmektedir. Enjeksiyon yardımıyla uygulanan botoks ağrılı bir işlem değildir. Uygulama yapılacak alana göre ince uçlu iğneler yardımıyla mimik kasları içine veya deri içine enjekte edilmektedir. Botoksun etkisi; enjeksiyonu takiben 4 – 5 günde başlayıp, ilk hafta içinde tam olarak oturmaktadır.
Botoks Kim Tarafından Uygulanır?
Olası komplikasyonlardan kaçınmak ve istenen sonucu elde etmek için yüz gençleştirmede etkin bir yöntem olarak karşımıza çıkan botoks uygulaması yüz anatomisini iyi bilen uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir.
Botoks Güvenilir Bir Tedavi Yöntemi Mi?
Clostridum botulinum adlı bakteriden elde edilen botoks işlemi dünyada 70’den fazla ülkede onaylı, 2000’in üzerinde çalışma yapılmış, güvenilir bir tedavi yöntemidir.
Botoks Hangi Durumlarda Uygulanır?
Estetik dışında aşırı terleme, migren, diş gıcırdatma ya da servikal distoni gibi kas rahatlıkları tedavilerinde sıkça tercih edilen botoks; tıp ve kozmetik olmak üzere iki alanda kullanılır.
Tıp alanında kullanımı: Botoks uygulaması tıp alanında; tek taraflı yüz spazmı, yüz felci, aşırı terleme, migren, diş gıcırdatma, çene kasılmasının yanı sıra kas spazmlarına bağlı olarak gelişen boynun yan durması gibi sıkıntılarda kullanılabilmektedir.
Kozmetik kullanımı: Botoksun kozmetik alanda en sık kullanımı kırışıklık ve çizgilerin bulunduğu deriyi koruması yönündedir.
Botoks Kimler İçin Uygun Değildir?
Eaton – Lambert Sendromu gibi sinir – kas sistemine ait hastalığı bulunan kişiler başta olmak üzere hamile ve emziren anneler botoks işlemine uygun değildir.
Botoks Çeşitleri Nelerdir?
Psiko Botoks: Standart botoks uygulaması olan Psiko Botoks; aşırı mimik kullanımından dolayı ortaya çıkan çizgi ve kırışıklıkların giderilmesini sağlamaktadır.
Minimal Botoks: Standart botoks işlemine göre çok daha doğal bir sonuç veren Minimal Botoks uygulamasında amaç; kişiye daha canlı ve enerjik bir görünüm kazandırmaktır.
Baby Botoks: Daha az doz uygulanarak çok daha doğal bir sonuç elde edilen Baby Botoks ile hem yüz kaslarının hareketi kısıtlanmaz hem de kırışıklıklar ortadan kaldırılır.
Önleyici Botoks: Preventetive Botoks olarak da bilinen Önleyici Botoks işlemi yaşlanma etkilerine karşı genç yaştan itibaren önlem alıp, cildi korumaya almak amacıyla kullanılan yöntemlerden biridir.
Tedavi amaçlı Botoks: Aşırı terleme, kronik migren ağrıları ve diş gıcırdatma gibi problemlerde kullanılan botoks tamamen tedavi amacıyla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!