Cildiniz İçin En Doğalı: PRP Tedavisi

Kişinin kendisinden alınan az miktardaki kanın özel bir santrifüj işlemiyle bileşenlerine ayrılmasından elde edilen trombosit yönünden zengin plazmanın istenen bölgeye yüzeysel ya da enjeksiyonla geri verilmesi şeklinde uygulanan PRP tedavisi ile saç dökülmesinden cilt gençleştirmeye, ağrı tedavisinden ortopedik pek çok hastalığa çözüm bulmak mümkün. Peki pek çok kişinin merak edip araştırdığı PRP tedavisi nasıl yapılmaktadır. İşte bu tedavi ile ilgili merak edilen başlıca sorular…

PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Uzman bir doktor tarafından uygulanması gereken PRP işlemi, hücresel bir tedavi şekli olarak kullanılmaya başlanan bir tedavi yöntemidir. Kişi ya da kişilerin kendi kan hücrelerinden faydalanılarak oluşturulan bu tedavi uygulaması ile öncelikle hastadan alınan kan, steril şartlarda özel bir tüpün içine konulur. Hastadan alınan kan; içinde jel bulunan bir tüpe yerleştirildikten sonra santrifüj yardımıyla 5 – 8 dakika içinde ayrıştırılır. Böylece kanın trombositlerden zengin plazma kısmı ayrıştırılmış olur. Elde edilen bu karışım ise enjeksiyon yöntemiyle sorunlu alana uygulanır. Kişinin ihtiyacına göre mezoterapi ile kombine edilerek uygulanan bu yöntem; 2 – 4 hafta aralıklarla ortalama 3 – 4 seans uygulanmaktadır.

PRP Tedavisi Neler Yapabilir?

  • Cildi canlandırarak yeniden yapılanmasını sağlar,
  • Derinin tüm yaşamsal işlevlerini destekler,
  • Kırışıklıkların giderilmesini sağlayarak daha genç bir görüntü oluşturur,
  • Ortalama 3 uygulamadan oluşan kürlerin belirli periyodlarda uygulanması durumunda kalıcı sayılabilecek kadar uzun etkili bir gençleştirici etki sağlar.

PRP Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Platelet adı verilen hücrelerin başrolü oynadığı PRP tedavisi, günümüzde tıbbın pek çok branşında kullanılabilen etkileyici yöntemlerden bir tanesidir. Söz konusu tedavi yöntemi; Diyabet ve varise bağlı iyileşmeyen bacak yaraları başta olmak üzere tendon yaralanmaları, tenisçi dirseği gibi tendinitler, saç dökülmesi ve cilt üzerinde görülebilen pek çok sorunun iyileştirilmesinde kullanılabilir.

Cilde uygulanan PRP tedavisi: Ciltte meydana gelen sarkma, kırışıklık, elastikiyet kaybı, kolajen azalması gibi sorunların yanı sıra göz altı morlukları ve cilt beyazlatma işlemlerinde PRP tedavisinden yararlanılabilmektedir.

Selülit ve çatlak durumlarında PRP tedavisi: Kadınların korkulu rüyası haline gelen selülit ve çatlaklardan PRP tedavisi ile dokularda yenilenme sağlayarak kurtulmak mümkündür.

Kronik şekilde iyileşmeyen yara durumlarında PRP tedavisi: Etkili ve hızlı sonuçlar sağlaması nedeniyle PRP uygulaması ile iyileşmeyen, inatçı yaraların önüne geçerek, iyileşme sağlanabilmektedir.

Saç dökülmesinin durdurulması açısından PRP tedavisi: Saç kökleri ve saç dokularının yenilenmesini sağlayan PRP tedavisi ile saç köklerinde sağlıklı dokular oluşturarak, saç dökülmesinin önüne geçilebilmektedir.

PRP Tedavisinin Sonuçları Ne Zaman Görülür?

PRP tedavisi, cilt veya uygulanan dokunun kendini yenileme esasına dayanarak kullanılan yöntemlerden biridir. Bu nedenle tedaviden hemen sonuç almayı beklemek yanlıştır. Tedavinin sonuçları kişiye göre değişiklik göstermekle birlikte 2 veya 3. seanstan sonra ortaya çıkmaktadır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir