Diş Nasıl Beyazlar?

Etkileyici bir görünüme sahip bembeyaz dişler sadece sağlıklı bir gülümsemenin değil, insanın kendine olan güveninin de en büyük araçlarından! Diş renginden mutlu olmadığı için gülmeyi unutan birçok kişi estetik diş hekimliğinin pratik uygulaması ile keyifle gülümseyebiliyor. Son yıllarda diş hekimleri tarafından sıkça uygulanan diş beyazlatma işlemi ile hayalini kurduğunuz bembeyaz dişlere kavuşmanız mümkün. Peki diş beyazlatma işlemi olarak da bilinen bleaching ile diş nasıl beyazlar? Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş Beyazlatma İşlemi Nedir?

Diş Beyazlatma işlemi olarak da bilinen “Bleaching”, dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik çözümlerden biridir. Özel olarak hazırlanan bir jelin dişler üzerine sürülerek, bir ışık kaynağı yardımıyla reaksiyonun sağlanması, oksidasyon – redüsyon tepkimesi şeklinde olmaktadır. Diş beyazlatma tedavisinin süresi hekime ve hastanın istediği beyazlık derecesine göre değişiklik gösterebilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemi; ev ve ofis tipi olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Home Bleaching adı verilen ev tipi beyazlatma işlemi 1 hafta süresince evde uygulanan diş renginin açılması işlemidir. Bir diğer işlem ise klinik ortamında tek seansta özel ışın cihazları ile uygulanan Office Bleaching adı verilen yöntemdir.

Dişler Herkeste Aynı Oranda Beyazlar Mı?

Her bireyin genetik ve kalıtsal özellikleri birbirinden farklı olduğu için diş beyazlatma tedavisi herkeste aynı sonucu vermez. Diş renginin ne kadar açılacağı bireyin diş yapısına göre değişiklik göstermektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Herkese Uygulanabilir Mi?

Diş hekiminiz tarafından yapılacak muayene sonrasında çürük veya diş eti rahatsızlığı gibi durumlarınızın olması durumunda diş beyazlatma işleminden önce bunların tedavisi yapılmalıdır. Diş veya diş eti sorunu olan hastalara beyazlatma işlemi yapmak bu sorunların büyümesine yol açacaktır. Bu nedenle öncelikle gerekli tedavilerin yapılması gerekmektedir. Gelişim çağındaki çocuklara, hamilelere ve emziren annelere beyazlatma işlemi yapılması tavsiye edilmemektedir.

Beyazlatma İşleminin Uygun Olmadığı Durumlar Nelerdir?

  • Şiddetli diş eti hastalığı olan hastalar,
  • Alkol ve sigara bağımlıları,
  • Hamileler ve emziren anneler,
  • Gelişim çağında olan çocuklar,
  • Peroksit alerjisi olan kişiler

Abrozyon ve çürükler başta olmak üzere diş ve şekil anomalileri gibi diş patolojisine sahip hastalara beyazlatma işlemi uygulanmamaktadır.

Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?

Yapılan araştırmalara göre beyazlatma işleminde kullanılan solüsyonun yüzde 10’luk bir oranda olması halinde kişi herhangi bir zarar görmemektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra 2 gün daha işlem devam edeceği için nar suyu, kırmızı şarap, kahve gibi aşırı renklendirici içeren gıdalar tüketmeyerek, ağız ve diş bakımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

An der Diskussion beteiligen?
Hinterlasse uns deinen Kommentar!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.