PRP Nasıl Uygulanır?

Günlük hayat koşturması içinde hormonal ve besinsel faktörler başta olmak üzere kimyasal maddeler, genetik yatkınlık, sistemik hastalıklar, ilaçlar ve stres faktörü gibi nedenler çoğu zaman saç dökülmesine yol açar. Özellikle son dönemde artış gösteren saç dökülme problemleri; kişileri sosyal anlamda olduğu kadar psikolojik açıdan da olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme gibi estetik sorunlar başta olmak üzere yaralı tendonların, bağların, kasların ve eklemlerin iyileştirilmesini hızlandıran mucizevi bir uygulama var. PRP! Peki son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız PRP nedir ve PRP nasıl uygulanır? İşte PRP uygulamasına dair merak ettiğiniz her şey…

Was ist PRP?

Platelet Rich Plasma kelimelerinin baş harflerinden oluşan PRP; kişinin kendisinden alınan kanın çeşitli işlemlerden geçirilerek, tedavisi planlanan dokulara enjeksiyon edilmesi ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Platelet bakımından zenginleştirilmiş bir plazma olan bu madde; saç dökülmesi ve cilt gençleştirme gibi estetik sorunların yanı sıra yaralı tendonların, bağların, kasların ve eklemlerin iyileştirilmesini hızlandırmak için kullanılır. Plazma aynı zamanda hücre büyümesini destekleyen çeşitli proteinleri içermektedir. PRP’nin zarar görmüş dokulara enjekte edilmesi ile vücutta yeni ve sağlıklı hücrelerin büyümesi teşvik edilmiş olur.

PRP Uygulamasındaki Amaç Nedir?

PRP tedavisi uygulamasındaki amaç; tedavi edilmesi planlanan dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda trombosit hücresi enjekte ederek; hasarlı dokunun onarımının daha hızlı şekilde sonuçlanmasını sağlamaktadır.

PRP Nasıl Uygulanır?

Uzman bir doktor tarafından uygulanması gereken PRP işlemi, hücresel bir tedavi şekli olarak kullanılmaya başlanan bir tedavi yöntemidir. Kişi ya da kişilerin kendi kan hücrelerinden faydalanılarak oluşturulan bu tedavi uygulaması ile öncelikle hastadan alınan kan, steril şartlarda özel bir tüpün içine konulur. Hastadan alınan kan; içinde jel bulunan bir tüpe yerleştirildikten sonra santrifüj yardımıyla 5 – 8 dakika içinde ayrıştırılır. Böylece kanın trombositlerden zengin plazma kısmı da bu yöntemle ayrıştırılmış olur. Elde edilen bu karışım, enjeksiyon yöntemiyle sorunlu alana uygulanır.

Kişinin ihtiyacına göre mezoterapi ile kombine edilerek uygulanan bu yöntem; 2 – 4 hafta aralıklarla ortama 3 – 4 seans uygulanmaktadır.

PRP’nin Olası Yan Etkileri Nelerdir?

PRP yönteminde hasarlı dokuları onarmak için kişinin kendi kanı kullanılmaktadır. Bu nedenle herhangi bir bulaşıcı hastalık riski olmaz. Tedavinin uygulandığı alanda enjeksiyonun batımına bağlı olarak ufak şişliklerin dışında ağrı ve morarmalar görülebilir. Bu nedenle herhangi bir enfeksiyona yol açmamak için tedavinin yapıldığı bölgenin hijyenine özen gösterilmesi gerekmektedir.

PRP’nin Ağrı Tedavisinde En Çok Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

PRP’nin ağrı tedavisinde en çok kullanıldığı alanlar;

 

  • Diz kireçlenmeleri,
  • Omuz ağrıları,
  • Ön çapraz bağ yaralanmaları,
  • Ayak bileği burkulmaları,
  • Topuk dikeni ve kulunç ağrısı olarak bilinen kas gerginliklerinin tedavisi şeklindedir.

PRP Tedavisi Güvenilir Bir Yöntem Mi?

İlaç ve uygulama tekniği açısından son derece steril bir uygulama olan PRP, oldukça güvenilir yöntemlerden bir tanesidir.

PRP Kimlere Uygulanmaz?

Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler başta olmak üzere; kan ve otoimmün hastalığı olanlara, hamile ve emzirenlere PRP uygulaması yapılmaz.

PRP Uygulamasının En Önemli Avantajı Nedir?
PRP’nin olumlu sonuçları tamamen uygulanan kişiye ait olup, sağladığı gençleştirici etkisi ile sadece belirli alanlara yoğunlaşmış olmaması, derinin daha büyük bir bölümüne yayılması ve daha kalıcı olması en önemli avantajlarından bir tanesidir.

0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

An der Diskussion beteiligen?
Hinterlasse uns deinen Kommentar!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.