Was ist PRP?

PRP; kişinin kendisinden alınan kanın çeşitli işlemlerden geçirilerek, tedavisi planlanan dokulara enjekte edilmesi ile uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Platelet bakımından zenginleştirilmiş bir plazma olan bu madde; saç dökülmesi ve cilt gençleştirme gibi estetik sorunların yanı sıra yaralı tendon, bağ, kas ve eklemlerin iyileştirmesini sağlayarak, süreci hızlandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Plazma, hücre büyümesini destekleyen çeşitli proteinleri içermektedir. Bu nedenle PRP’nin zarar görmüş dokulara enjekte edilmesi, vücutta yeni ve sağlıklı hücrelerin büyümesini de teşvik etmektedir.

Saç dökülmesinden cilt gençleştirmeye, ağrı tedavisinden ortopedik pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilen PRP ile tanışmaya ne dersiniz? İşte cevabı en çok aranan sorulardan biri olan “PRP nedir?” ve “PRP uygulamasının avantajları” hakkında merak ettiğiniz her şey…

PRP Kaç Seans Uygulanır?

Maksimum sonuç elde etmek isteyen kişilerin bir ay ara ile 3 – 4 seans PRP uygulaması yaptırması gerekmektedir. Her yıl bu işlemi tekrarlayan kişilerin ciltlerinde; gözle görülür oranda kalıcı bir parlama, canlılık ve düzelme gözlemlenmektedir.

PRP Uygulamasının Nedenleri Nelerdir?

  • Deriye esneklik ve parlaklık kazandırmak,
  • Saçları güçlendirerek dökülmesini önlemek,
  • Kırışık oluşumunun önüne geçmek,
  • Yara ve çatlak gibi cilt hasarlarında deriyi yeniden yapılandırarak, ağrı tedavilerini gidermek amacıyla PRP uygulamasından yararlanılmaktadır.

PRP Uygulamasının Etkileri Ne Zaman Görülür?

PRP uygulamasının hemen ardından ciltte parlaklık ve gerginlik gözle görülür bir şekilde hissedilmeye başlar. Tedavinin kalıcı etkisi; 3 – 4 uygulama sonrasında net bir şekilde görülebilir.

PRP’nin Yan Etkileri Nelerdir?

PRP yönteminde hasarlı dokuları onarmak için kişinin kendi kanı kullanıldığı için herhangi bir bulaşıcı hastalık riski bulunmaz. Tedavinin uygulandığı alanda enjeksiyonun batımına bağlı olarak ufak şişliklerin dışında ağrı ve morarmalar görülebilir. Bu nedenle herhangi bir enfeksiyona yol açmamak için tedavinin yapıldığı bölgenin hijyenine özen gösterilmesi gerekmektedir.

PRP’nin Kullanım Alanları Nelerdir?

Hücresel tedavinin uygulama alanlarından biri olan PRP uygulaması genel olarak yüz, boyun, kol, dekolte bölgesi ve el gibi vücut bölümlerini kapsayan estetik tıp başta olmak üzere ortopedi ve rekonstüriftik cerrahi alanlarında kullanılmaktadır.

PRP’nin En Önemli Avantajı Nedir?

PRP’nin olumlu sonuçları tamamen uygulanan kişiye ait olup, sağladığı gençleştirici etki ile sadece belirli alanlara yoğunlaşmayıp, derinin daha büyük bir bölümüne yayılarak, daha kalıcı olması nedeniyle oldukça avantajlıdır.

PRP Uygulamasındaki Amaç Nedir?

PRP uygulamasındaki amaç; tedavi edilmesi planlanan dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla trombosit hücresi enjekte ederek, hasarlı dokunun onarımının daha hızlı şekilde sonuçlanmasını sağlamaktır.

0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

An der Diskussion beteiligen?
Hinterlasse uns deinen Kommentar!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.